Starry´s Flipp-Flopp

Aldrig har vi varit så noga som när vi skulle välja ut vilken tik som skulle vara kvar i kenneln , tikarna i denna kull var eller är av mycket bra kvalitet vilket inte gjorde valet lättare . Detta är en parning jag väntat på länge och har stora förhoppningar på , Bennerman som är pappa har lämnat mycket bra ifrån sig tidigare , Femman är oprövad men känslan är hög för hennes kvaliteter och hur dessa skulle komplettera varandra .Tyvärr skulle det visa sig att den tik vi nu valt att kalla Tofflan skulle få en mycket grym start i livet , vid 9 veckor dök det upp en tumör dock ofarlig men ändå ett mindre ingrepp kändes nödvändigt , ytterligare ett par veckor senare dök det upp ett navelbrock som senare skulle visa sig ofarligt och försvann av sig självt . Men vid 15 veckor inträffade en mycket tragisk sak och Tofflan fick mycket svåra skallskador med stor operation , blindhet på höger öga mm som följd , och det mycket tragiska i det hela är att helt oförståeligt var vår egen helt underbara och alltid så tillgivne Ztaffan som var orsaken till detta . Helt oförklarligt satte han Tofflan på plats på ett mycket förödande och oförlåtligt sätt , naturligtvis valde vi att låta Ztaffan gå till evighetens vila samma dag , ett lätt men ändå ofattbart jobbigt beslut . Tofflan hämtade sig mycket snabbt och bra trots dom svåra skadorna , 2 mm till så hade hon inte gått att rädda , som tur var tjänstgjorde en av europas bästa kirurger den dagen på Strömsholms djursjukhus . Tofflan har inga stora men idag , det som syns är hennes blinda öga och att hon inte har riktig kontroll på öronen , tittar man noga så är även hennes käke läkt något snett men inget av detta påverkar hennes liv nämnvärt , hon lever nästintill 100% problemfritt som vilken annan hund som helst . Helt otroligt skönt är att hon heller inte har mentala men vilket var en av dom stora farhågorna , första dagen Tofflan kom hem från Strömsholm viftade hon på svansen när hon kände igen sig på tomten och när vi kom in i huset linkade hon fram och hälsade genom grinden på dom andra hundarna med stor glädje trots sitt påtagligt ansträngda tillstånd . Inte ens när hon gick in till den plats allt hände visade hon något negativt , hon är en otroligt stark hund på alla sätt , sen är vi övertygade om att Ztaffan på sin väg till evigheten stannade och hjälpte Tofflan .

Vi har beslutat att ställa ut Tofflan några få gånger i framtiden , att ställa henne med stora förhoppningar är ingen större ide då hon trots att det finns orsak med intyg till så har hon skador som påverkar henne exteriört vilket inte går att bortse ifrån . Dock har Tofflan fortfarande sin genetik och är lyckligtvis helt oskadad i övrigt så möjligheten att använda henne i avel har inte förändras .

Tofflan är en oerhört energisk tjej och under våren 2010 bestämde vi oss för att pröva "löpning" som aktivitet . Geografiskt sett ligger Örebro Hundkapp närmast till hands så det var så det fick bli , med mamma som stöd som några gånger som yngre testat LC prövar vi oss fram , vi har inte bråttom och inga förväntningar på resultat mer än skoj och nyttig aktivitet , målet är att till hösten 2010 springa ett fullt varv , om det blir så :-)

                   

TILLBAKA