20 års jubileet 2010

20 år som SKK registrerad uppfödare och 30 år med whippet sammanföll under 2010, dock är det inte mer än 10 år sedan min första egenuppfödda whippet kom till världen. 7 kullar har det blivit under mina "första" år som uppfödare, tanken att fira detta med en träff där samtliga valpköpare och fodervärdar bjuds in föddes för ganska länge sedan. Till detta jubileum som gick av stapeln samtidigt som SVVK V-ås 2010 kunde naturligtvis inte alla komma och fira men vädret till trots kom 17 av 45 födda hundar med namnet Starry's ... och några andra hundar tillsammans med sina 2 benta familje medlemmar, det campades i större delar av trädgården i såväl tält som husvagn, att tälta i ett nästintill konstant regnande är inte alltid så roligt, det fick tyvärr Sara & Hannes erfara, dyblöta pga av rasat tält, natten efter sov dom varmt och gott i hundhuset men tyvärr hade Hannes hunnit bli "förkyld" av en natt i blötan

(Sara & Hannes).

Tur med vädret kan man knappast påstå att vi hade men god min höll alla ändå, regn föll som sagt konstant men långpromenad med egenpåhittad tipsrunda värmde ändå lite, ämnet var allmän hundkunskap och naturligtvis lite "Starry kunskap", varmt kaffe med dopp väntade och till det prisutdelning till alla deltagare, en hel del av priserna var skänkta av Royal Canin som sedan 4år utgör 100% av fodret vi använder. Inte helt oväntat var min mamma och pappa dom som hade flest rätt på tipsrundan (pappa & mamma studerar utställnings träning, mamma är mycket erfaren ringsekreterare).

  (Fia) Ann-Sofie Westin en god vän till mig som driver Örebro hundskola och numera även delägare i Örebro hunddagis  pratade lite om allmänlydnad mm som bl.a är grunden i freestyle dans med hund som "Fia's" dotter Carro sedan visade oss smakprov på med för dagen lånad hund tollaren "Busan", i normala fall dansar Carro med sin staffordshire terrier "Maritza", endast en vecka hade Carro tränat med Busan innan hon visade oss vad hon kan.   (Carro & Busan) . Att våran granne Mathias sen ansåg att han fått en alldeles egen uppvisning på födelsedagen är ju bara en bonus.

Under kvällen var det planerat med grilla och allmänt skitsnack och mys (Björn & Anna-Karin med Brutus) , det är tur att vi har ett "party tält" av större mått, för maten stog Micke som även övertalat sin son

Tim med flickvän Fanny (Fanny & Tim) att komma och hjälpa till, Tim är utbildad kock och med bl.a vår väl tilltagna hembyggda grill stog under kvällen grillad fågel och fläskfile med diverse tillbehör på menyn.     

(Erika provar att ställa upp Goliat) Under lördagen hade vi planerat att testa rakbana men tyvärr var den utrustning vi skulle låna tillfälligt trasig, men vi körde lite genomgång av hur det fungerar på en hundutställning med lite efterföljande praktisk träning, flertalet av våra gäster hade aldrig provat att ställa ut någon gång så detta var bra för dom som skulle följa med på SVVK dagen efter men även en behövlig genomkörare för några som bara var alldeles för nervösa inför morgondagen. I stället för den tänkta rakbanan provade vi på att träna starter med endast ett harskinn som Sara fått till skänks av en jägare.

(mamma tränar start)

Tidig sön morgon bar det av till Västerås och SVVK utställningen en sedvanlig utställning med mycket vinthundar där alla de våra gjorde bra ifrån sig och ska vara stolta över sig själva. Att dagen och helgen kom att avslutas som den gjorde känns helt fantastisk, Sara Sandgren ställer sin från våran senaste kull Goran-Samardzic på 1:a plats, BIS Valp 6-9 mån.

Till sist vill jag rikta ett stort tack till alla som var med och gjorde dessa dagar minnesvärda.

Nästa jubileum hoppas jag kommer att vara 2020

STARTSIDA