Starry´s Kennel

 

 

Hundintresse är nog egentligen något som jag är född med , min mamma hade schäfer när jag föddes sommaren 68 . Många olika raser fanns i föräldrahemmet under min uppväxt i Töva Sundsvall . Min mamma Ann-Marie Holmgren har  stor del i Starry´s kennel som startades 1990, min första kull föddes år 2000 efter hennes  whippet Hårskas Antio-Nette "Anna", Anna är sedan vintern 05 borta och kvar hos mamma och pappa är i dag Starry´s Darling "Majsan" som faktiskt är döpt efter min farfar Darling Holmgren.

 

Anitha Wounder , kennel Blue Crazy, en då ledande whippet uppfödare  i dag mer känd med Kerry Blue Terrier, var nog kanske ändå den största anledningen till att Starry´s Kennel föddes, Anitha var inte bara min svärmor då, hon var och är fortfarande som min andra mamma. Hos Anitha började mitt intresse för utställning redan som 6 åring, som ständig följeslagare på alla utställningar där det var möjligt . Det dröjde inte allt för länge innan jag första gången ställde hund själv, Such Crashaw Poem (whippet) och jag gick barn med hund 1977 .

Min första alldeles egen hund var, inte så svårt att gissa  en whippet från Anitha, Blue Crazy Alexia. Mina föräldrar köpte henne till mig 1980, samma år ställde jag henne i valpklass, min första riktiga utställning med min egen hund !

Att påstå att Anitha har inspirerat och hjälp mycket är milt uttryckt , än idag har vi bra kontakt och jag konsulterar ofta Anitha vid frågor .

 

Genom åren har det kommit att bli många utställningar , både som utställare av egna hundar , men även som handler till ett antal olika raser ,  jag har t.o.m blivit tillfrågad att döma inofficiellt men tackat nej . I kenneln ingick under några år även ett antal dobermann , som både ställdes ut , kördes lydnad och drag med men dock aldrig i avels syfte. År  2003 gick min sista dobermann Lillklacks Boris bort i cancer.

Förutom dobermann och whippet har det också funnits en Greyhound hos oss i kenneln, en pensionerad kapplöpningshund som fick leva sina sista lugna år hos oss.

Carry On Pimpinella "Nelly" köptes till Starry´s Kennel 1998, hon är framgångsrikt utställd och blev Such. Nelly kom att bli Starry´s första egna avelstik och är mor till 2 kullar med blandad framgång, mest framgångsrik är SUCH Starry´s Bennerman  som lämnat mycket fina kullar, bla en flerfaldigt gruppvinnande kull hos Tappinskis kennel i Iggesund och också mycket fina avkommor med mycket fina framgångar och titlar och i sin tur framgångsrika avkommor hos Mia Westerlund Aaniston Kennel i Umeå.

 

Kennel namnet Starry´s har sitt ursprung i Kennel Blue Crazy´s stamfader, den engelska importen Such Puddledock Starry från Rachel Flatt. Rachel har även hon kommit att bli en stor inspirationskälla som jag haft förmånen att få besöka i hennes hem i Norfolk England vid ett antal tillfällen .

 

I dag finns Starry´s Kennel i Guldsmedshyttan  en liten bruksort ca 15 km norr om Lindesberg  .

 

                                                                 

Startsida