HUNDAR SOM TIDIGARE FUNNITS HOS STARRY´S KENNEL

INT & NORD UCH PUDDLEDOCK STARRY . Uppf . Mrs Rachel Flatt , England

(Whippet)

1974-12-01 - 1989-11-16

Importerad av Anitha Wounder Kennel Blue Crazy , Starry ägdes av Anithas son Thomas Wounder och kom på det sättet att så småningom hamna i det som skulle bli Starry´s Kennel .Starry lämnade efter sig 14 kullar , varav ett flertal avkommor skulle komma att bli champions . 

BLUE CRAZY ALEXIA . Uppf .Anitha Wounder

(Whippet)

1980-04-09 - 1992-10-23

Min första egna Whippet . "Alice" är utställd , men inte speciellt meriterad , provade oxå att köra kapp (rundbana) nån gång , men detta föll inte fröken i smaken .

BLUE CRAZY POKER-FACE . Uppf . Anitha Wounder

(Whippet)

1980-12-30 - 1994-10-19

 "Putte" bodde hos Anithas äldre son Peter och hans fd fru Monica , han ställdes ut och tävlade i lydnad med Monica som handler . 1986 ca flyttade Putte till oss i Sundsvall .

BLUE CRAZY SUNSHINE-STEI . Uppf . Anitha Wounder

(Whippet)

1982-01-21 - 1996-06-13

Stei var Thomas andra hund , Anitha ställde ut honom med bra resultat , ett antal BH placeringar , dock inga högre meriter . Han tränades även i lydnad och rundbana , men tävlade aldrig .

FOXYS ELTON . Uppf . Peter & Monica Wounder

(Whippet)

1988-04-16 - 2002-05-31

 Elton är pappa till min första (A) kull , han är utställd med goda resultat , ett antal BH placeringar och 2 st Svenska Cert . En mycket högt rankad placering var då han år 2000 erövrade BIS Veteran titeln på Skokloster . Även Elton tränade lite lydnad .

BOÅSENS EIR-HAUSTERDOTTER . Uppf . Kari Huseby & Lars-Erik Letho

(Dobermann)

1988-08-20 - 1996-03-18

"Donna" var svårt misskött , och omskriven i media , hon blev omhändertagen och så småningom omplacerad till mig . Pga av hennes förflutna så kördes hon mycket i lydnad för att få bygga upp sitt självförtroende , resultaten var mycket goda med tanke på vad hon gått igenom . Senare blev det även några utställningar , skygg som hon var så blev resultaten hyggliga men inte mer .

BOÅSENS GOG-GALAHAD . Uppf . Kari Huseby & Lars-Erik Letho

(Dobermann)

1990-07-03 - 1999-07-13

Gog var halvbror med Donna , jag tävlade i både lydnad och utställning med honom . En vän till mig , Tina Smedberg , tränade och tävlade i drag (skidor) med Gog .

WYEMERE INTREPID . Uppf . Mr George T Silk , England

(Whippet)

1990-10-20 - 1996-08-22

Inter importerade jag från England 1991 , han var "endast" utställnings hund . Mycket tragiskt insjuknade Inter mycket hastigt och avled , troligtvis hade han på något sätt fått i sig råttgift eller liknande .

SOLSTRAND SO FAR AWAY . Uppf . Mrs Dagmar Kenis Pordham , England

(Whippet)

1996-08-31 - 2003-05-12

"Soffe" blev min 2:a engelska import , tillsammans med Anitha Wounder reste jag till uppfödaren i england för att hämta hem honom , vi stannade i 2 veckor och besökte flera utställningar . "Soffe" ställdes ut med bra resultat , 2 st Cert och reserv cacib .

MONKEY-BELLE . Uppf . ?

(Greyhound)

1983-12-24 - 1993-08-07

"Cookie" var en framgångsrik kapplöpnings greyhound , när hon pensionerades från kapplöpningen så fick vi förfrågan om att ta hand om henne . Hon levde ett mer stillsamt liv hos oss fram till sin sista dag .

LILLKLACKS ADINA . Uppf . Håkan Tångring

(Dobermann)

1996-01-26 - 2003-05-09

Då Gog sörjde sin kompis Donna bestämde vi oss för att skaffa en ny dobermann , men det var Gog som "valde" ut sin nya vän Adina . "Addi" ställdes även hon ut , BT placeringar , CERT o BIM tillhör meriterna . Lydnad provades , men det var inte så lyckat då "Addi" gjorde som hon ville , hon tyckte bättre om att spela apa .

LILLKLACKS BORIS . Uppf . Håkan Tångring

(Dobermann)

1998-02-01 - 2003-09-23

"Bolan" kom till oss som "foderhund" vid 2 års ålder , ett återtag från sitt första hem . För "Addi" blev "Bolan" den som fyllde tomrummet efter Gog . Vintertid Tränade och tävlade han drag (skidor) med min vän Marcus . Han blev också han utställd med bra resultat , CERT , BIM och Cacib finns i listorna .

HÅRSKAS ANTIO-NETTE . Uppf . Jorun Winberg

(Whippet)

1998-02-14 - 2005-10-27

"Anna" ägdes av min mamma (Ann-Marie Holmgren) , vintern 1999 lånade mamma ut "Anna" till mig för parning , hon parades med min Elton , och i februari föddes Starry´s första egna kull , 5st hanar & 2st tikar . "Anna" är måttligt utställd med hyfsade resultat .

STARRY´S ALEX . Uppf . Martina & Thomas Wounder

(Whippet)

2000-02-09 - 2006-07-27

När "Jolle" föddes var han minst i kullen (128 gr ! ) , trodde väl inte riktigt att han skulle överleva , kämpade länge med matning mm . Han är bara utställd nån gång , hans "tillstånd" följde honom alla år han levde . Han var alltid lite speciell och ingen vet hur han egentligen mådde . Sommaren 2006 verkade han börja visa tecken på ohälsa , vilket gjorde att vi beslutade oss för att låta honom somna in .

STARRY´S BUTTERFLY "FLISAN" . Uppf . Martina & Thomas Wounder

(Whippet)

2001-07-12 - 2007-07-21

Flisan var alltid den lilla pippinetta fröken i familjen , ofta sjuksyster men också ett riktigt rivjärn och tuff som få .Enormt lat och bekväm , älskade att ligga i sin soffa hela dagarna , ingen idé att försöka få henne att göra mer än det som absolut måste göras . Lördag kväll 21/7 ställdes jag inför det svåraste beslut av alla men ändå inte , det fanns ingen återvändo för min lilla "Fis" . Flisan har levt tillsammans med mig sedan hon tillsammans med mig såg världen för första gången och det gör smärtan större än någonsin . Jag vet att hon i sin lilla himmel har det bra , smyger runt o luktar , ligger o myser och håller koll på oss andra , jag vet också att hon inte har ont längre min lilla "Fis" , kanske vi ses en dag igen du och jag .

RIOCHAS ZICAN ZIDANE "ZTAFFAN" . Uppf . Elin Myhr . Norway

(American Staffordshire Terrier "amstaff")

2004-08-04 - 2008-12-10

Ztaffan går nästan inte att förklara med ord , har man inte levt med honom är det svårt att förstå hans stora personlighet . Dom som träffade honom gick sällan från platsen oberörda , människor med stor rädsla för hundar har tillsammans med Ztaffan lärt sig att lita på och förstå trots att Ztaffan tillhör en mycket förtalat och bespottad ras , ja faktiskt har han hjälp till att stärka andra hundars mentalitet med mycket bra resultat , sällan har väl media mm haft mer fel om en hundras dom väljer att kalla nåt dom inte är . 3 st valpkullar (whippet) var Ztaffan med och födde upp med stor entusiasm och glädje , med lika stor glädje tog han sig an människor både vuxna och barn och med stor försiktighet och finkänslighet förstog han att leka på rätt sätt . Ztaffan var också exteriört en mycket bra representant för sin ras , på dom fåtal gånger han ställdes ut blev han Such och Sv-07 , aldrig fick Ztaffan sämre resultat än en "slät 1:a" och kritiken var alltid fin oavsett domare och dennes nationalitet . Trots hans enormt fina sidor begick han det stora misstaget att sätta Tofflan 15 v på plats med allt för stor kraft och enorma skador som följd , beslutet att låta Ztaffan gå till vila var och är lika tungt som det gick fort . Vi beslutade omgående att inte forska i varför detta hände , men flera saker den dagen vittnar om att något hänt Ztaffan , hans hälsa var inte 100 . Saknaden är och kommer alltid vara enorm ända till den dag vi ses igen , saknar dig så .

STARRY´S CASTANJ . Uppf . Martina Holmgren

(Whippet)

Sedan Juli 2008 har "Nettan" tagit över Castanj , "Nettan" har sedan tidigare min hane "Benke" och fick ta Castanj under en period då vi hade mycket att stå i med flytt och annat , det skulle rätt snart stå klart att Castanj trivdes mycket bra bland kor och traktorer på bondgården i Björnlunda .Vi bestämde helt enkelt att han får stanna .

STARRY´S CELINE . Uppf . Martina Holmgren

(Whippet)

2006-05-01 födde Celine Starry´s D-kull , 6 st fina valpar (3+3) Celine var en av mina foderplacerade hundar men nu så hon bor tillsammans med sin familj , kennel Top Of The Line (kapp greyhounds) på Alnö Sundsvall .

STARRY´S ALEXIA . Uppf . Martina & Thomas Wounder

(Whippet)

"Alice" har bott hos min pappa hela sitt liv förutom en period under 2005-2006 då hon var hos oss för parning och valpning . 2006-07-01 födde Alice 6st valpar , av dessa har vi behållit 2st , Benke & Femman . Nu är Alice åter i Töva (Sundsvall) hos sin husse , min pappa .

SUCH CARRY ON PIMPINELLA . Uppf . Eva & Thomas Warell

(Whippet)

1998-01-05 - ****-**-**

´"Nelly" , min alldeles egen första avelstik , 2001 födde hon Starry´s B-kull och 2003 Starry´s C-kull . Hösten 2003 blev jag mer eller mindre tvingad att placera om "Nelly" , ett beslut som än idag smärtar hårt och på flera sätt "kostar" mycket , ett beslut som av vissa kritiserades utan att dessa människor hade en aning om beslutsgrunderna . Faktum är att "Nelly" kom till ett bra hem , ett hem som jag INTE kunde erbjuda henne :-(

 

STARTSIDA